Direktlänk till inlägg 4 januari 2011
Antal portioner: 4
Ingredienser
1 hare, styckad i delar
salt och peppar
1 tsk timjan
1 morot, i bitar
1 gul lök, i klyftor
5 enbär, krossade
2 dl nötbuljong
1/4 dl vinäger
2 dl crème fraîche
1/2 dl hackad persilja
smör att steka i
Tillbehör: kokt brysselkål och potatis
När jag gjorde denna rätt så skippade jag nötbuljongen och gjorde en egen buljong av skyn från haren som jag först stekte i en stekpanna. Jag tog även 2 morötter istället för en. Sedan använde jag lite vispgrädde i såsen för att få den lite gräddigare. För att dryga ut maten så stekte jag lite sidfläsk och blandade i men det får man ju själv avgöra. Gott var det iaf.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|