En stövarjägares liv

Alla inlägg under februari 2010

Av stovarjagaren - 3 februari 2010 17:40

   

Nosler som valp

 

Tjena

Debatten om vargen kan man dela in i tre grupper den onda den gode och den fule. Vart man nu står i vargfrågan avgör om man tycker sig ha rätten att vara på den goda sidan. Jag själv placerar mig i gruppen för de goda

Varför tycker då jag det?

 

Ja, som lite grabb har man alltid varit ute i skogen och haft naturen som ett stort intresse, jag har följt mina mentorer till punkt och pricka och är nu som jag själv anser det en god naturmänniska med jakt, fiske och svamp/bärplockning som huvudintresset i naturen. Jakten får nog gå som nummer ett för jag har en jakthund som måste ut i skogen.

 

Det liv jag och min jakthund lever har många hårda år framför oss om vi inte får fortsätta att jaga varg. Vargen är just nu det största hotet mot den svenska löshundsjakten.

 

Även fast hundar dör i olyckor så slutar man inte köpa en ny jaktkompis. Men med varg på marken så är ju risken stor att den blir dödad och därefter lägger man nog av. För med varg på marken så är det nästintill omöjlighet att jaga med hund. Om man nu bryr sig om sin hund och tycker den är värdefull som vän och jaktkompis.

 

Desamma gäller föbobrukare och renägare. Dessa står inför lika hårda år som oss löshundsjägare om varg föryngringarna fortsätter att hålla takten och vid ett eventuellt jakt stopp på varg.

 

Och de föreningar och människor som vill sätta stopp för jakten tänker inte ett dugg på människor som faktiskt lever för sina arv och kulturer. Det ända de vill ha är mycket varg, ingen kompromiss med en liten kontrollerbar stam utan bara mer varg. Vi som har något värdefullt att förlora måste nu ”acceptera” en vargstam trots att många redan nu offrat allt de levt för, medans den andra sidan inte får offra ett dugg.

 

Varför ska man då som jägare, same och bonde bli kallad varghatare och blodtörstig mördare? Vi som de är också människor har familjer och jobbar på vanliga jobb. Vi har bara något mer att förlora och därför vill vi ha en förändring i rovdjurspolitiken.

 

Nu till dom fula och det är politikerna som tar korkade beslut innan man sett vad konsekvensen blir, varför låter de allt gå åt skogen innan man gör något? Den förra regeringen gjorde inte ett skit för att förbättra situationen för folket som levde med varg. Utan det fick en BLÅ regering gör, men även dom har stora brister i sin rovdjurspolitik. Och blir det ett regeringsskifte så kommer dom fulaste av de fulaste och det är MP och V. kommer dessa två partier till makten så kan vi nog alla se en stor förändring på många ställen vad de gäller rovdjurspolitiken.

 

Kan någon lista ut vilken som kommer få minister poster som avgör Sveriges miljöpolitik?

 

Här är kanske något man kan rösta på?

http://www.atl.nu/Article.jsp?article=57810&a=Landsbygdsdemokraterna%20nerringda

 

 

Av stovarjagaren - 1 februari 2010 19:21

Hej

Ja som ni alla läsare kan se så har jag inte uppdaterat bloggen på några dagar, jag tog några dator fria dagar. Denna debatt har stig mig åt huvudet och man känner att ibland finns det bättre saker att ägna sin tid åt. Nu blev det istället fest med massa vänner och sedan avsluta man med 80-års kalas.


I helgen skrev den utpekade KGB agent Jan Guillou sin syn på vargjakten och vargdebatten http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article6521151.ab . i hans artikel så angriper han både jägarförbundet och den glesbygd som nu tvingas leva med vargen. Han tycker jakten varit en trofé jakt medan han själv är en av landets främsta trofé jägare hur går det ihop? http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9912/14/guillou.html .


Guillou kan inte tycka om jägarförbundet, vad han har de emot vet jag inte men uppenbart så tycker han inte om att de fakta som visas upp i Svensk jakt. Han skriver såhär ” Att läsa det officiella organet för Svenska Jägareförbundet, Svensk Jakt, är som att läsa den mest stalinistiska kommunistpressen på 1960-talet. Svart blir vitt, statistik förfalskas, obekväma fakta förtigs eller förvrängs till sin motsats, andra uppfattningar än den antagna linjen tillåts inte och inbillade eller verkliga politiska motståndare beskrivs i ord och satirteckningar som fullkomliga idioter”


Om nu inte Guillou vill tro Svensk jakts siffror kan han få denna länk http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=77-AV_ID=1010310,00.html? Där klargör de svenska vargforskarna att jakten var ett måste för att den ska få acceptans på landsbygden. Olof Liberg förklarar varför skillnaden på forskarnas svar varit så annorlunda i den heta debatten ” Att skillnaden är så stor mellan hur forskarna tänker tror Olof Liberg beror på att Grimsö forskningsstation under lång tid verkat nära landsbygdsbefolkningen i de områden där det finns varg.
- Vi lever med det här hela tiden och möter de här människorna dagligen. Det är nog annorlunda om man sitter på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.


Tror Jan att det kanske är så bland vanliga människor också? Att de som bor på landet upplever vargen på ett helt annat sätt än dom i storstäderna?


Ja Guillou får ju läsa och tolka saker hur han vill, men vart är hans egna källor som skulle bevisa motsatsen till de han läst i Svensk Jakt?


Han och många andra vill inte se problemet med vargen, Guillou som har hela världen som jaktmark och reser varje år och jagar sitter och anklagar den svenska jägarkåren som till 99 % inte har råd att göra det som han kan. Varför ska du då göra oss till boven i dramat när du själv aldrig kommer bli drabbad av vargen?


Jag tycker det är beklagligt att man som människa och jägare ska behöva sitta och ta skit dag ut och dag in av en journalistkår som är på extremvänsterns sida och tror de räddar världen genom att stoppa den svenska vargjakten.


Ja och nu till avslutningen, bevarande sidan firar vargens dag i Örebro den 4 februari. Vill bara tacka dom för att de gör ett utomordentligt jobb med att krossa löshundsjakten, rennäringen och det småskaliga djurbruket. Ni slår alla rekord med att ödelägga människor liv på landsbygden. TACK!

http://www.alfavarg.se/aktuellt.html


Klipp på Min kompis hund


Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards