En stövarjägares liv

Alla inlägg under januari 2010

Av stovarjagaren - 5 januari 2010 18:00

Tjena!!


Hettsjakten har nu kört igång mot jägare, drevet har gått så lång att man börjat lägga ut namn och bilder på dom som har deltagit i vargjakten! Det är helt makalöst hur människor fungerar, här är det ett riksdagsbeslut om vargjakt och sen är det människor som ställer upp och gör jobbet. Sen blir dom och deras familjer hotad till livet!


Dom ansvariga till denna hettsjakt på jägare är ordf i SNF,SRF och media. Dom vrider och vänder på allt så det låter som att jägarna är den största boven i det hela! Överallt på internet kan man följa hatet mot människor på landsbygden.


Bevarande sidorna tycker jag ska ta ett ansvar och tygla dom som nu är skapta efter deras lögner och påhitt! Är dom nog rak i ryggen för att ta ansvar för det hela? Jag tror inte det, jakten på nya medlemmar är nog mer upphetsande för dom än att städa upp efter sin attack mot oss jägare!


Sen är det värt att påminna om att vargjakten inte är eller kommer vara ett hot mot den svenska vargstammen, jag citerar Olof Liberg


vargen är ett spännande och vackert djur, men att jakten på dem tyvärr är nödvändig.Naturen kan inte reglera beståndet själv.Naturen är inte så väldigt naturlig längre. Människan är överallt. Att släppa en vargstam fri vore katastrof. Vargar är enormt smarta djur och ett stort rovdjur och de skulle ta sig allt närmare bebyggelse. I ett modernt, civiliserat samhälle går det inte att släppa en rovdjursstam fri. Vi har jagat rovdjur i alla tider och måste så fortsätta att göra”


Jag förstår inte hur bevarande sidan missat att den mest kända vargforskaren inom skandinavien tycker att jakt på varg är ok och att jakt är ett måste för att ens vargen ska kunna överleva på dom platser där den nu befinner sig i! För skulle man nu låta stammen växa till det antal som vissa förespråkar så kan jag lova att vargen inte kommer vara långlivad i den svenska naturen.

Hot på internet har varit nästan överallt, men bilder och namn på jägare har lagts ut på Facbook gruppen Nej till vargjakt!




Här är ett telegram från TT. Läs mer: http://www.vk.se/Article.jsp?article=322223



Av stovarjagaren - 4 januari 2010 17:01

Tjena!


Nu är jakten på varg i stort sett över! Jakten har gått bra och den har varit väl organiserad, det har blivit en överskjutning i dalarna men det ska inte vara något ”hot” mot vargstammen. Forskare och NVV hade med överskjutningar i sin beräkning därför blev tilldelning på 27 stycken. Dom hade räknat med att 20-40 vargar kunde fällas under en vargjakt! Dom bom skott som inträffade är ju alltid onödigt, men alla lär vi oss av våra misstag! Och förhoppningsvis kommer det inte vara fler nästa år...


Just nu kan man chatta på aftonbladet med Olof Liberg vargexpert och koordinator för vargforskningsprojekte jag försöker få in några frågor men det verkar vara svårt eftersom det är många som ställer frågor samtidigt. I hans artikel i aftonbladet kan man dock läsa att han är positiv till jakt på varg ”. Han säger att vargen är ett spännande och vackert djur, men att jakten på dem tyvärr är nödvändig.

Naturen kan inte reglera beståndet själv. Naturen är inte så väldigt naturlig längre. Människan är överallt. Att släppa en vargstam fri vore katastrof. Vargar är enormt smarta djur och ett stort rovdjur och de skulle ta sig allt närmare bebyggelse. I ett modernt, civiliserat samhälle går det inte att släppa en rovdjursstam fri. Vi har jagat rovdjur i alla tider och måste så fortsätta att göra, säger Olof Liberg. ” Nu vill säkert många från bevarande sidan få det till att Liberg är ”köpt” av jägarna och därför tar en positiv ställning till jakten. Men hans arbete går ut på att jobba med rovdjur och det vore väl ganska konstigt om han ville göra sig arbetslös? Nej han är för rovdjur som faktiskt många andra jägare också är men han vet att stammen måste förvaltas så det inte blir en ”total katastrof” för dom som nu måste leva med djuren!




En intressant fråga som ställdes under chatten var...

-Svenska Rovdjursföreningen ordförande Krister Persson påstår att det är ett sensationellt påstående att den svenska vargjakten har en vetenskaplig grund. Vad tycker du om det?

Liberg svarade...

-Ja, det var ett sensationellet påstående av Krister Persson, söm tydligen inte är påläst. I en offentlig utredning som vi i SKANDULV tillsammans med genetiker på stockholms Universitet skrev redan förra vintern, finns denna vetenskapliga grund som han efterlyser.


Konstig är det att inte ordf för SRF har mer kontakt med dom som faktiskt gör något för rovdjuren. Skulle jag vara ordf i någon bevarande förening för rovdjur så skulle jag se till att människorna som bor med rovdjuren tycker det är OK, och att dom får vara med och förvalta stammen till den nivå som är rimlig!


Ja detta med varg och rovdjur rör upp många känslor, men jag tycker ändå man kan hålla sig inom rimliga gränser när det gäller att respektera varandras åsikter. Under jakten så har någon/några hotat familjer till jägare samt att någon/några har försökt köra på några jägare under jakten. Sen har jägarkåren fått en svindlande kritik från alla håll och kanter fast alla visste om att en vargjakt klubbats igenom av riksdagen för ett antal månader sedan.


Nu kommer det här svalna av och ingen ”svensson” kommer bry sig fören nästa års vargjakt! Vargen kommer inte ha minskat till en ”utrotningshotad” art och kommer gotta sig i får och hundar även till sommaren. Problemen kommer kvarstå på många ställen men förhoppningsvis minskat på dom ställen där det skjutits varg. Vi får hålla tummarna för det iaf!


läs mer här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/articl...er/article6377679.ab


läs mer här: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/miljo/article6380033.ab


Läs mer här: http://www.jaktojagare.se/se/article.php...86&context=60321


Läs mer här: http://www.jaktojagare.se/se/article.php?id=408579&context=60321



Av stovarjagaren - 2 januari 2010 23:31

Tjena!

 

Ingen kan väll ha undgått att det har börjats jaga varg i mellansverige? Alla dom stora tidningarna har svämmat över idag av artiklar och ilskna debattörer. Jag själv har ägnat hela min lördag åt att sitta på nätet och ringt runt till folk. Jag har nog också slagit rekord i inlägg på olika forum, men vad gör man när man tycker saker vinklas fel och att människor som inte har något med detta att göra sitt och ondgör människor dom inte känner!

 

Vargjakten har riksdagen klubbat igenom precis som allt annat. Det är inte jägarnas beslut utan det är dom vi röstat fram som gjorde det! Tragiska i allt är också att många som nu lyckats fälla en varg måste vara anonyma för risken är stor att dom skulle utsättas för hot och trakasserier.

 

Jakten har engagerat ca 10 000 jägare, ingen tänker på att dom har familj och vänner och utgör alltså runt 30 000-40 000 människor som lever dagligen med vargen. Säger inte det att många tycker det är helt okej att jaga vargen? Många glömmer bort att den ”minoritet” som bor med vargen ändå är en hel del människor! På en del ställen kommer det se ut som vanligt men där dom lyckats skjuta bort en eller två vargar kan kanske få andas ut ett litet tag!

 

Jakten då? Ja det gick snabbt och bra, det har tagit en dag att fylla kvoten i 3 län. Hela 22 vargar har skjutits på EN dag, och det säger nog mer än att jägarna varit effektiva! Troligen så finns det gott om varg i dessa trakter. Och som vanligt så ska man lyssna på lokalbefolkningen som dagligen ser vad som händer i deras skogar!

 

Nu finns det några vargar kvar på licensen, och ska man se efter dagens jakt så kommer den att fyllas! Hoppas alla får en trevlig kväll och en god jakt lycka imorgon


läs mer:http://www.jagareforbundet.se/oew/default.asp?path=23841&pageid=24515

läs mer: http://www.jaktojagare.se/se/view.php?id=1917

läs mer: http://www.jaktjournalen.se/

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards