En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 26 januari 2010

Hundpsykologen

Av stovarjagaren - 26 januari 2010 18:29

Tjena..

Hundpsykologen från Helsingborg har verkligen vaknat på fel sida idag igen, nu fortsätter hon skrika ut sitt jägarhat så hela Skåne kan höra det.

http://hd.se/ledare/2010/01/26/jagare-synonymt-med-varghat/


Hon börjar med att skriva Det känns ibland som jägare är synonymt med varghat”. Varghat? Snarare en stor besvikelse på storstad människor och politiker som inte lyssnar på drabbade människor. Och sedan hundpsykologer som tror sig veta hur man bäst sköter en rovdjurspolitik.


I hennes första ”jag hatar jägare” artikel rabblade hon upp hur vi skulle möta problematiken. ” Detta kan göras genom utbildning för jägaren och jakthunden, med rovdjursstängsling och herdehundar och faktainformation om varg som art för rädda människor” utbilda jägare med hund hur då? Herdehundar? Javisst kan herdehundar vara bra, men de kan bli svåra att använda på fäbodar där terrängen är i skogen och inte på ett öppet fält. Sedan får man inte glömma bort att en del herdehundar vaktar mot ALLT. Så människor och andra djur får se upp om de kommer i närheten av herdehundarna. Tror nog alla i vargreviren har blivit matad med information om varg, det har myndigheter och forskare varit väldigt dukiga med. har hund psykologen inte den uppfattningen kan hon ta kontakt med rovdjurcenter de5stora.  


” Att det är en stark opinion mot vargjakten råder det ingen tvekan”

hundpsykologen och andra ”experter” har missat alla undersökningar som gjorts den senaste tiden. Både SIFO och SLU har gjort två helt olika undersökningar och man kommer fram till samma saker. Jakt på varg och andra rovdjur har en klar majoritet. Och det som är ännu mer intressant är att människor får en allt mer negativ syn på vargen Och det beror på enligt forskaran att allt fler människor blir berörda och ser vad varg och andra rovdjur kan ställa till med. Rovdjurens största fans lever i storstads om råden och kommer aldrig bli berörda av detta och har därför en annan syn på våra stora rovdjur.


Hon skriver vidare Jägarkåren har under alla mina år som vuxen varit mot vargen. Och jag tror i ärlighetens namn inte jag talat med någon jägare, av dem som inte vill ha varg, som argumenterar sakligt kring varg som art eller om vargförekomstens faktiska betydelse i naturen. Stämning blir alltid hätsk och liknar pajkastning, då man försöker argumentera för varg ihop med denna typ av jägare/människor. De flesta jägare av idag i vårt land, har aldrig skjutit varg, aldrig sett varg eller ens skaffat sig någon kunskap om arten. Men alla känner till uttrycket "skjut, gräv, tig"! Herregud, det ända jägarna gör är att lägga fram sakliga argument och ren fakta. Vart har du hittat nått som inte stämmer?  Vad skulle vi vinna på att ljuga som ni gör? Pajkastningen satta ni igång från dag ett vargjakten startade, och ni har fått med er ekologister från alla håll och kanter. Det ända ni bryr er om är vad vargen gör för nytta i naturen inte om människorna som lever i den. De flesta människor kommer inte se en varg, bli drabbad av varg eller ens orka söka sig kunskap om den. För de flesta människor bor så långt bort från den verkliga verkligheten.


” Jag är inte intresserad av att bevittna någon jakt, trots detta har jag gjort det, för jag innehar både jägarexamen och jägarbevis. Och vad gäller jägarexamen kan det bara sägas att den behöver bli mycket, mycket bättre.” jaha? Jag innehar en doktor examen i hundpsykologi, och jag tycker den utbildningen behöver bli mycket bättre. Ja ni ser hur man lätt kan ändra några ord och sedan bli expert inom ämnet, jag har ingen examen i hundpsykologi. Men om jag hade det skulle ni tro på mig då? Men om hundpsykolog har jägarexamen så borde hon veta att många fler kuggar på det än de som tar körkortet. Men att fixa körkort är ju lätt eller hur?


Jägarförbundets medlemmar med hund behöver uppdatering kring god hundhållning och kvalificerad injagning av sina hundar och sist men inte minst - Jägareförbundet bör uppvisa en omtanke och kunskap för vår vilda fauna, konstant.” vad vet hon om god hundvård?  En jakthund om någon hund får väll ut mest av sitt liv. Hon har ingen aning om vad hon pratar om. Men här kan man även se hennes brits på kunskap om ämnet. Uppvisa en omtanke och kunskap om vår vilda fauna? Ingen lägger väll ner så mycket tid och forskning som jägarförbudet gör.


ja detta är bara en i raden artiklar som innehåller mer om jakthat än om vargjakten. De här människorna har en brist på empati för människor på landsbygden, de har tagit vargen som symbol för sitt jakthat och surfar på moln nu när media fört upp det som ”världens” undergång. De konstiga i det hela är att de flesta debattörer och skribenter bor i en storstad och skriver i en storstadstigning. Dom kommer från en helt annan verklighet än en fårägare som vaknar upp på morgon och hittar en massaker i sin hage, eller en jägare som får sin hund sliten i stycken. Det är de som blir bortglömda i denna debatt. Ingen lyfter fram problemen. Utan det är människor som hundspykologen som får komma till tals. Är det inte märkligt?

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards