En stövarjägares liv

Alla inlägg under augusti 2009

Av stovarjagaren - 18 augusti 2009 12:18

Just nu räknar jägarna i norra USA dagarna till den kommande vargjakten. Samtidigt smider jaktmotståndarnas advokater planer för att blockera vargjakten. Just nu inväntas besluten i Idaho, där jaktlicenserna börja säljas 31 augusti – och därmed blir också detaljerna kring jakten kända, rapporterar tidningen Missoulian.

 

Läs mer: http://www.jaktojagare.se/se/article.php?id=387999&context=60321


Kommentar: Om det nu av nån konstig anledning skulle bli vargjakt i Sverige så lär vi nog se samma sak som nu händer i USA! Bevarande organisationerna kommer göra allt för att stoppa en kommande vargjakt, och människor i drabbade områden får fortsatta problem. Detta är absolut inget som förvånar mig, det som förvånar mig är brist på empati som människor på bevarande sida har mot dom som nu lever med rovdjuren. Det bästa för djuren i frågan och människorna, är att människorna får bestämma vilken nivå dom klarar av att leva med.

Av stovarjagaren - 17 augusti 2009 09:12

Ja då har man avverkat ännu en helg, faktiskt ganska trevlig var den också! Kräfter är goda, synd att man inte visste om några bra vatten där man kunnde fiska dom själv! skulle vara lite mer miljövänligare än att ta hem kräftor från Kina!


Ja bock jakten har kommit igång nu i Sverige, säkert har många fått sig en bock eller två! Själv sitter man på nålar och inväntar höstens harjakt. Det är ju ett tag kvar men det är bra mycket närmare nu än när den sluta i vintras! Nu hoppas jag på att dom små paltarna har fått klara sig från rovviltet så vi får en trevlig höst med många lååååånga drev!!


Ja rovdjursfronten har varit lugn nu under helgen, är ju bara "blekinge" vargen som varit i farten! Är ju otroligt att en varg kan få så mycket uppmärksamhet i media, det är nästa som det vore den sista vargen i världen! Men det brukar bli en media storm när vanligt folk får se varg eller annat rovdjur, tänk om alla i mellan Sverige skulle ringa/skriva till tidningen när dom såg en varg! Dom skulle säkert kunna fylla en hel tidning bara med varg observationer då!!


Sen har det blivit ett himla liv om Kungsörnen, enligt flera ornitologer så är det ett "katastrof" år för örnen! Årligen ska det vara 600 föryngringar enligt regeringens mål, och detta år har man inte kommit upp i dom siffrorna! Örnen är fridlyst och det förekommer bara skyddsjakt på den om det skulle behövas! Alltså ska det bli 600 nya föryngringar varje år och ingen jakt! Hur mycket örn det ska få finnas i Sverige vet man inte, men håller man på att fridlysa djur och låta dom öka i antal utan kontroll då kan det bara sluta på ett sätt! Nån art kommer få lita på den andras bekostnad, och stora rovdjur som örn,varg,lo och björn har inte så många fiender förutom oss människor! Så varför släppa på kontrollen på våra stora rovdjur när vi inte låter nån annan art i Sverige göra det?


Ja uppskattar alla som kommenterar min blogg, men jag vill att ni helst inte är anonyma när ni kommenterar. Jag är inte anonym och använder mitt riktiga namn, jag står för min syn på rovdjurspolitiken! Sen att folk inte tycker som mig är helt OK, men snälla ni använd ett namn så man vet vem man pratar med!


DBF

Av stovarjagaren - 16 augusti 2009 19:16

Djurens befrielsefront har i en aktionsdagbok på nätet tidigare tagit på sig branden vid Umeå jaktskytteklubbs klubbhus. Nu har DBF även tagit på sig den brand där Skellefteå hundkapps klubbhus brann ner till grunden.


I en aktionsdagbok som DBF skriver på nätet har någon anonymt rapporterat att Skellefteå Greyhound racings klubbstuga brändes ner natten mellan den 8-9 augusti. Där finns också bilder på hur klubbstugan såg ut innan och efter branden. Inlägget i aktionsdagboken avslutas med "DBF segrar alltid".


Läs mer:  http://www.vk.se/Article.jsp?article=296415&comment=true#comment


DBF

Av stovarjagaren - 16 augusti 2009 19:16

Djurens befrielsefront har i en aktionsdagbok på nätet tidigare tagit på sig branden vid Umeå jaktskytteklubbs klubbhus. Nu har DBF även tagit på sig den brand där Skellefteå hundkapps klubbhus brann ner till grunden.


I en aktionsdagbok som DBF skriver på nätet har någon anonymt rapporterat att Skellefteå Greyhound racings klubbstuga brändes ner natten mellan den 8-9 augusti. Där finns också bilder på hur klubbstugan såg ut innan och efter branden. Inlägget i aktionsdagboken avslutas med "DBF segrar alltid".


Läs mer:  http://www.vk.se/Article.jsp?article=296415&comment=true#comment


Av stovarjagaren - 16 augusti 2009 19:04

Ja helgen har varit trevlig, ätit kräftor plockan bär och svamp! Sen har jag umgåtts med mina nära och kära!!


Av stovarjagaren - 16 augusti 2009 18:46

Vargen är inte farligare än något annat djur. Det säger Kerstin Fredin, jägare och medlem i Svenska rovdjursföreningen, som tycker att vi måste se vargsituationen ur nya synvinklar.
– Allt är inte svart eller vitt, säger hon.

Utsundabon Kerstin Fredin gillar inte ytterligheter och nu är det gott om dessa när vargdebatten blossat upp igen sedan en varg synts till i kommunen för någon vecka sedan.
– Antingen tycker man att alla vargar ska skjutas. Eller så tycker man att all jakt på varg ska totalförbjudas och att vargen ska få sprida sig helt utan påverkan av människan.
För tre år sedan gick hon med i Svenska rovdjursföreningen, en ideell förening som stödjer de vilda rovdjuren i Sverige. Samtidigt är hon också jägare.
– Det borde finnas fler kanaler där vi kan mötas och diskutera. De som har de mest extrema åsikterna kommer säkerligen aldrig att ändra sig, men jag skulle vilja att folk själva bildar sig en egen uppfattning baserad på fakta



Läs mer: http://www.norrteljetidning.se//nyheter/artiklar/id/10227




Av stovarjagaren - 16 augusti 2009 18:26

Få saker engagerar så mycket som rovdjuren.De skapar frågor, debatt, rädsla och mycket annat.En som dagligen får känna av detta är Jessica Backeryd.

Hon jobbar som rovdjurshandläggare på länsstyrelsen och är bland annat ansvarig för skyddsjakten på björn och lo.
– Folk hör av sig om allt möjligt. Många är väldigt engagerade och en del är arga så det gäller att försöka ta det hela på rätt sätt. Ofta känns det som om man arbetar mer med psykologi än med biologi. Och ibland när vi bara framställs som byråkrater kan det kännas orättvist. Vi som jobbar med det här jagar själva och har valt det för att vi är intresserade av djur och natur, säger Jessica Backeryd som på sätt och vis kommit hem nu.

Läs mer: http://ltz.se/nyheter/1.1270331

Av stovarjagaren - 14 augusti 2009 13:48

Älg,landsbygd och natur är något som dom utlänska turisterna tycker om med Sverige. Där ser man vikten i att bevara den svenska kulturen och värna om våran klöviltstam! Älgen var för övrigt det ända djur som var med på topp 5 listan av saker som förknippas med sverige! Skulle vara roligt att se hur vissa debattörer på internet som verkligen avskyr älgen och älskar vargen ser på det hela! Här ser man också hur viktigt det är att reglera rovdjurstammen och sänka avskjutningen på älgen. Älgen är och kommer alltid att vara värdefullt för Sverige och dess landsbygd!


Frankrike1.

Kall/vinter/is/regn

2. Natur/landsbygd/skog

3. Snö

4. Blondinder/vackra kvinnor/vackra människor

5. Sport


Tyskland

1. Natur/landsbygd/skog

2. Kall/vinter/is

3. Älg

4. Vatten/sjö/Baltiska sjön

5. Drottning/kung/prinsessa/kungliga familjen


Storbritannien

1. Snö

2. Kall/vinter/is

3. Sport

4. Rent

5. Dyrt


Nederländerna

1. Natur/landsbygd/skog

2. Kall/vinter/is/regn

3. Fred/frihet

4. Vidsträckt land/stort

5. Vackert/vackert land


Ni kan läsa hela artikeln som jag bygger detta inlägg på: http://professionals.visitsweden.com/VSTemplates/Article____82766.aspx

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards