En stövarjägares liv

Alla inlägg under juli 2009

Av stovarjagaren - 21 juli 2009 09:47

Ängeså. Den varg som befunnit sig i Ängeså sameby får inte skjutas. Naturvårdsverket avslog ansökan om skyddsjakt.
- Inget oväntat beslut, säger samebyns ordförande Göran Nilsson. Vargen har sedan i mars befunnit sig inom Ängesås sameby. I juni ansökte samebyn om skyddsjakt alternativt flyttning av vargen eftersom den vistats i de områden där renarna håller till. Ängesåvargen som är märkt med Gps går att lokalisera. Den 9 juli avslog Naturvårdsverket ansökan. I beslutet skriver de att vargen kommer österifrån och därför är genetiskt viktigt för den svenska vargstammen.


Läs vidare: http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4755362  



Kommentar: Ja nu ser ni vad som kommer hända i västerbotten också, det är bara ren lögn av alla myndigheter som jobbar med stora rodjur i västerbotten. Kommer det livsviktiga vargar öster ifrån så får dom leva och må, alla som drabbas river sig i håret och får bara stå och titta på när deras liv blir förstörda. Nu hoppas jag att WWF,SNF och SRF tar sitt ansvar och hjälper samerna och vakta renarna, dom har väll medlemmar som gärna ställer upp på det? Förbannade myndigheter som håller på att leka med nått som dom aldrig kommer förstå sig på. Snart blir det en explotion som det blev med sälen!!!

Av stovarjagaren - 20 juli 2009 21:15

Många i detta landet har inte fått alla sina prioriteringar rätt, vilket om något kommer till uttryck när vissa personer mer eller mindre vill utrota vargarna på grund av de problem dessa ställer till med i fråga om jakthundarna, samtidig som de tycker att vi aldrig kan få för många älgar i skogen.
Om något djur borde utrotas utifrån slika kriterier, så ligger älgen och rådjuret illa till, då dessa djur är direkt orsak till att många människor skadas och dödas i trafiken varje år.

Läs vidare: http://www.vargreviret.se/tema_hund.htm


Kommentar: Allan jacobssen(jägare och hundägare) driver sin egna kamp för vargen och mot jakthundar och deras hussar. det konstiga i det hela är att han själv utnämner sig själv som jägare med löshund. Hur kan man jobba imot sig själv? Det är som att vara invandrare och rösta på Sverige demokraterna. Jag förstår fortfarande inte hur han tänker, han har sagt tidigare att han inte vet om han skulle offra sin hund om en varg skulle göra angrepp http://www.vargreviret.se/nya_p28__tjuvjagarnas_vata_dro.htm där kan ni läsa om vad han tycker om paragraf 28!


Snälla Allan gör dig av med din eller dina hundar för det du håller på med är djurpålgeri.

Av stovarjagaren - 20 juli 2009 21:01

Ett år återstår till valet och nu verkar valrörelsen mjukstarta. Frågan är vad partierna vill i jaktfrågorna. Här skriver fyra centerpartistiska riksdagsledamöter och kritiserar den rödgröna oppositionen för att försöka vrida tillbaka klockan i rovdjursfrågorna.

Läs vidare: http://www.jaktojagare.se/se/article.php?id=386744&context=60321


Av stovarjagaren - 19 juli 2009 14:40

Joakim Gustafsson från Malung trodde inte sina ögon när han öppnade dörren. Där stod en varg med hunden Pingla, i munnen.

Det var i natt efter klockan två, när Joakim Gustafsson kom hem som hans hund Pingla, en sexårig strävhårig tax, blev biten av vargen.

- Jag hörde ett tjut och trodde att Pingla blivit påkörd av en cyklist. Byvägen går precis utanför, berättar han.

Han hade gått in i huset medan Pingla fick rasta av sig på tomten innan sovdags.


Läs vidare: http://www.dt.se/nyheter/malung/article453034.ece och http://www.dt.se/nyheter/malung/article453175.ece


Kommentar: Ska det nu vara så att man inte kan släppa ut sin hund för att göra sina behov? Ska det vara så att vargen ska begränsa människors liv? Dom som vill ha varg kan ju skriva upp sig på en lista sen kan man flytta dom dit där folk accepterar att leva såhär....

Av stovarjagaren - 17 juli 2009 17:34

Gun-Inger Magnussons långpromenad vid sommarstugan i Kussjön förrgår fick ett oväntat slut.


Mellan en och två kilometer från byn, längs vägen mot Tegsnäset, såg Gun-Inger ett djur korsa vägen.
- Jag trodde först att det var en ren, men tyckte den såg lite tjock ut. Sen såg jag två ungar komma upp på vägen och leka lite. Då såg jag att det var björnar, säger Gun-Inger.


läs vidare: http://www.vk.se/Article.jsp?article=292153#tw_link_widget


Kommentar: Man läser varje dag att folk ser björn, men kan ni tänka er mörker antalet som får se björn. Alla är ju inte media kåta människor som ringer in till tidningarna så fort dom sett nått.....

Av stovarjagaren - 17 juli 2009 10:16

HÄGGEN LT Åtta fårtackor vid Oviken ost hittades svårt rivna tidigare i veckan. Antagligen är det varg som ligger bakom attacken.
– Jag känner mig förtvivlad över att se djuren i det skicket, säger ägaren Kristina Åkermo.

Vad som troligtvis är varg slog till mot Oviken ost första gången under natten mot söndag. På morgonen fattades åtta spädlamm.

– Vi trodde att det var en räv som tagit dem, vilket man får räkna med då och då, säger Kristina Åkermo, som driver Oviken ost tillsammans med sin man.


Läs vidare: http://ltz.se/nyheter/berg/1.1202698



Kommentar: Undra hur myndigheterna kommer reagera på detta? Där vargen slagit till finns flera olika samebyar inom några mil, och det är åretrunt marker! Ska vi ha varg i renbetes land eller inte?



Av stovarjagaren - 16 juli 2009 13:18

UMEÅ Vid 02.20 i natt började det brinna i Jaktskyttebanans klubblokal på Klockarbäcken i Umeå.

- Den brann upp fullständigt, säger brandmästaren Kjell Hellgren.
Vittnen ha sett två pojkar cykla från platsen efter att det bröjade brinna, polisen tror därför att den kan ha varit anlagd.

Kjell Hellgren berättar att det bara är plåttaket som nu återstår av byggnaden.

Lokalen var övertänd redan när de kom till dit.

- Det var de på Skogaholms bageri som kände att det luktade rök, berättar han.


Läs vidare: http://www.folkbladet.nu/?p=150961


http://www.vk.se/Article.jsp?article=292054&comment=true&sent=true#comment





Kommentera: Fega människor som säger sig arbeta för djuren, kom fram och visa vilka ni är!!! Vad har dom människor ni terroriserar gjort mot er? Vad är det som gått så fel i era huvuden? vad har ni fått ut av att bränna upp denna klubblokal? Jag tycker djurrättsorganisationerna tar sitt ansvar och betalar för en ny stuga, det är trotts allt ni som proppat dessa snorungar med er propaganda.

Av stovarjagaren - 14 juli 2009 18:38

Länsstyrelsen i Jämtland har givit tillstånd till skyddsjakt på tre björnar i Föllingetrakten, efter att en björn gått igenom ett rovdjursstängsel till en fårhage.

 

läs vidare: http://op.se/krokom/1.1197137


 

Valsjöbyn. Förlusterna för Jinjevaerie sameby i nordvästra Jämtland har i år varit förödande stora, drygt hälften av kalvarna är rivna av rovdjur.

Det stod klart när samebyn märkt färdigt sina kalvar under veckan som gått. Enligt samebyn bekräftar siffrorna det man redan innan kunde se med blotta ögat.

 

läs vidare: http://op.se/krokom/1.1195031


Kommentar: Om jag har för mig så orsakar inte rovdjuren några problem eller??? men sen läser man tidningar runt om i Sverige och då ser man dagligen nått nytt som hänt. när ska sverige vakna ur den romantiska synen på en levande landsbygd med en massa rovdjur. Det måste till en ändring snart innan det slutar i kaos. 

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards