En stövarjägares liv

Alla inlägg under juli 2009

Av stovarjagaren - 22 juli 2009 08:33

Umeå jaktklubb har beslutat sig för att bygga upp sin klubbstuga som brann ner i torsdags morse. En kostsam historia som även handlar om att inte ge efter för rädslan.

- Vi har beslutat att bygga upp lokalen trots att det kommer att bli dyrt. Jag vet inte vad slutnotan kommer att landa på, men jag skulle tro att det rör sig om 200.000 kronor, säger Dan-Erik Jonsson, klubbordförande i Umeå jaktklubb.

Branden mot klubbstugan på skjutbanan i Klockarbäcken var som VK tidigare rapporterat om anlagd. Djurens befrielsefront, DBF, tog på sig branden genom att skriva i deras så kallade aktionsdagbok på internet.
- Det är klart att man oroar sig för att något ska hända igen, säger Dan Erik Jonsson.


Läs vidare: http://www.vk.se/Article.jsp?article=292840&comment=true#comment

Av stovarjagaren - 21 juli 2009 22:30

UMEÅ Sametinget vill ha mer pengar från regeringen för att ersätta rovdjursskadorna.
Skadorna riskerar att leda till en produktionskollaps, varnar man.


Läs vidare: http://www.folkbladet.nu/?p=151225#comments


Kommenatar: Jag är stolt att vara ume bo och gillar verkligen min stad och hockey lag. men alla dessa människor som har tappat förståndet om vad kultur och natur är finns det inga ord för... tyvärr....



Av stovarjagaren - 21 juli 2009 21:49

Nu kommer det snart att bli ett nytt val i Sverige, alla som har något intresse för att behålla jakten med löshund kan ju ta sig en ordentlig funderare på hur man ska rösta inför nästa val. Jag är född sosse och är en arbetare, men nu står jag inför ett stort dilemma. jag giller verkligen inte den BLÅA politiken för det gynner verkligen inte mig som låginkomsttagare. Men.... röstar jag rött till nästa val så kommer allt det jag lever för att bli ett minne blått... för går dom röd gröna till vinst så kan man bara se i stjärnorna i att få jaga med hund i framtiden. Här är ett inlägg av en som sitter som förtroende val i MP


"Jag är politiker för Miljöpartiet de Gröna och vi är tredje
största partiet nu. Jag kommer att kämpa för rovdjuren.
Jag är förtroendevald sedan 11 år och kommer att fortsätta med det. Valet nästa år ser mycket lovande ut och med framgång kommer mer att säga till om."
 

och


"Det är snart val så det gäller tydligen att göra allt för att få röster hur tokigt det än är. Vi ska inte ha någon jakt på varg, stammen är inte stor nog för det"



Vad tycker ni om detta jägare i västerbotten och övriga sverige? Ska vi ännu en gång bli överkörda och låta partier som får sina röster från en massa gröna ungdommar som skiter i allt vad skog,jakt,samer och bönder är. Dom kommer aldrig att bli berörda eller drabbade, dom kommer sitta kvar på sina fik och gå på sina teatrar och leka kulturella veganer som tror dom gjort något bra för svensk natur.




Jag vägrar ge upp det jag en gång föddes till att bli och det som ligger mig närmast hjärtat, jag vägrar se min släkt och vänner få sluta sina jägarliv pågrund av att stora stammar av rovdjur tagit över naturen.



Av stovarjagaren - 21 juli 2009 18:22

Enligt en uppskattning från vilt- och fiskeriforskningsinstitutet håller stammarna av varg och lo på att växa kraftigt. Institutet uppskattar att det i Finland finns 270-300 vargar och 1 300-1350 lodjur. Vid den här tiden i fjol var uppskattningen 205-230 vargar och 1 190-1 260 lodjur.


läs vidare: http://www.vasabladet.fi/story.aspx?storyID=10029

Av stovarjagaren - 21 juli 2009 16:05

 Den varg som uppehåller sig i Ängeså sameby i Norrbotten får inte skjutas. Naturvårdsverket avslår ansökningen om skyddsjakt eftersom vargen är invandrat från öster och anses genetiskt värdefull för den svenska vargstammen, skriver Norrländska Socialdemokraten (NSD).

läs vidare: http://www.jaktojagare.se/se/article.php?id=386790&context=60321

Att myndigheterna anser vargen, som art, värdefull syns också i denna artikel: http://www.jaktojagare.se/se/article.php?id=386698&context=60321

Sanningen och verkligheten är en annan och beskrivs i artiklar på denna webbsidas första sida med rapport om den vargbitne taxen Pingla och om 7 vargrivna får i Spekeröd. Det är minsann skillnad på hur folk bedömer värden. Rovdjursentusiasterna har hittills inte kunnat peka på någon positiv effekt med varg och det lär de endast få fortsätta drömma om. Övriga anhängare av vargen önskar också av hela sitt hjärta att det ska kunna presenteras något positivt med varg. Nej föresten vargkramarna är ännu värre, de påstår att vargen tillför något i ekosystemet, dock utan att kunna precisera vad. Dream on, är det en låt som heter va, det passar här.

Nu kanske jag är onödigt elak, jag förstår visst sambandet. Om den usla vargstammen i landet ska få bra gener så behövs östlig import. Denna lek med djur och gener av en isolerad stam utan betydelse för arten på ett globalt plan måste fördömas.

Går vagens väl före samernas även på myndighetsnivå?

Gör nåt nyttigt och värdefullt!

Av: Kehnnet Eriksson

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards