En stövarjägares liv

Alla inlägg under maj 2009

Av stovarjagaren - 27 maj 2009 13:20

Mycket tyder på att den varg som hittades död i Haraldsjön utanför Riddarhyttan, på gränsen mellan Örebro och Västmanlands län, blev ihjälsparkad av en älg.
Enligt Nerikes Allehanda konstaterar Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, i sin obduktionsrapport att vargen har en utgjutning på högra sidan av bröstkorgen.
Det är fortfarande för tidigt att utesluta jaktbrott. Västeråspolisen, som utreder ärendet, avvaktar SVA:s slutrapport i början av juni. Där kommer det också att finnas en analys av vargens maginnehåll och svar på frågan om den eventuellt blivit förgiftad, något som ännu inte kan uteslutas.


Kommentar:  Nähä är det sant? kan vargen ha dött naturligt? Tror bestämt att ni måste börja om på en ny utredning. För pengar och personal verkar det finnas gott om när det gäller vargen. hur snabbt gick transporten till SVA? troligen åkte vargen iväg samma dag man hitta den,  Sen har vi människor som knappt har mat för dagen, och det är inte i nått u-land utan det finns fattiga här i sverige också. är detta verkligt??? Rovdjur är dagens välfärdsproblem, våra förfäder vrider sig i graven av sorg och skratt...

Av stovarjagaren - 27 maj 2009 13:10

pet_lover, 15 år

jag tycker att man borde respektera och låta vargarna och alla de andra rovdjuren att jaga och äta det de behöver för att överleva... de måste överleva.. speciellt om de är utrotningshotade! PS: jag kan inte tänka mig en värld utan dom heller!

kommenter: pet_lover 15 är nog en förvirrad själ i en storstad, Grabben/tjejen har troligen aldrig varit utanför betongjungeln. tycker synd om ungar som aldrig får vara ute i nature och uppleva vad naturen kan ge..


HakkanZukkur, 38 år

Varghatare tycks ha samma uppfattning om vargälskare nämligen att de bor i södra Sverige och aldrig har sett en livs levande varg. Själv är jag en fd jägare som har lagt geväret på hyllan av den enkla anledningen att icke "ätbara" djur behandlas som onödigt ont. Jag har själv bevittnat då rovdjur av olika slag skjuts bort från jaktområdet för att jägaren skall få större utdelning av ätbart kött. Det är just detta egoistiska tänkande som fick mig att skämmas som jägare. Vargen har funnits länge och tillhör ekosystemet. Det är inte människans uppgift att reglera beståndet, ännu mindre att bestämma över dess öde.

kommentar: hahah, vilka rovdjur skulle ha helt försvunnit från hans jaktmark? Dom små pretatorerna som jag förmodar han talar om är en stor börda för naturen om man släpper upp dom till ett ohanterligt antal. Tror heller inte att han varit jägare, en förtäckt vargkramare. så snälla sluta försök få oss och tro att du skulle vara jägare.


Hellectric, 33 år,

Man kan inte kräva att naturen ska anpassa sig efter människorna. Är man rädd för vargar och andra delar av ett levande ekosystem kan man flytta till någon stor stad eller gå i terapi. Hat föds ur rädsla.

Kommentar: Här har vi en glesbygdsbo som flyttat och gått i terapi, bra jobbat! tror många vill göra som du, vilken terapi gick du och vilken stad har du flyttat till? Har dina vänner på landsbygden samma uppfattning som du? eller lever dom kvar i harmoni med rovdjuren?

Av stovarjagaren - 27 maj 2009 13:00

Förvaltningsjakt på varg redan kommande vinter för att minska rovdjurstrycket i utsatta delar av landet.
Det är ett av förslagen i den rovdjursproposition som regeringen presenterar nästa vecka.

länk: http://www.nwt.se/article534057.ece


En kommentar från K.Eriksson


Ja, kanske är det med moderaternas hjälp vi kan hoppas på lösningen med rovdjuren. Bengt-Anders Johansson har en bra sits att leda utvecklingen rätt men föreslår han tillräckligt? Att det blir jakt på varg till vintern låter bra men på hur många då, och vart? Och hur mycket ska de lokala intressena få styra? Tveksam är jag fortfarande på om Bengt-Anders Johansson verkligen förstår vad som håller på att ske när det i artikeln inte står något om att vargen själv är dödsstöten för all jakt med hund vi nu är vana vid. Jakten är redan förstörd för de flesta inom vargbältet, blunda inte för detta negativa faktum. Inget sägs heller om att det inte behövs fler än 500 individer av de övriga större rovdjursarterna för att hålla dem genetiskt friska under mycket lång tid framöver. Större antal ger inga fördelar för någon. Rovdjuren tillför inget konkret positivt i sig, deras närvaro ger bara negativa konsekvenser. Men vi ska ju inte utrota dem och min uppriktiga åsikt är att björn, lo och järv kan vi låta röra sig fritt i vår natur. Problemarten är vargen som kräver en särskild lösning. Jag föreslår att den hålls inom stängsel för allas bästa, vilket också blir billigast för staten.

Gör så moderaterna, för de är ju ni som är största partiet och säger er vilja ta ansvar.

Av stovarjagaren - 26 maj 2009 17:09

Den svenska naturen är inte längre bara hotad, den är under avveckling. Orsaken heter egoism och självgodhet. Egoism är, att inte kunna acceptera att rovdjur behöver äta jaktbart vilt, för att överleva. Självgodhet är, när personer som saknar kunskap om naturens ekosystem, fattar beslut med konsekvenser, som inte kan överblickas.


Den nya lagen

 om rätten att skjuta rovdjur tar varken hänsyn till fridlysta djur eller rättskänsla. Den nya lagen ger vem som helst rätt att skjuta en varg om den hotar en hund. Observera att det inte behöver vara jägarens hund, bara en hund vilken som helst ! Det räcker alltså med att jägaren, tyckte sig se en hund, i närheten av vargen.

Den ger i praktiken möjlighet till personer med rymliga samveten att riskfritt skjuta av den mycket lilla vargstam, som vårt stora land rymmer. Det finns numera inga tvivel om att, det finns ett flertal sådana personer.

Redan den gamla skrivningen av lagen var helt otillfredställande bl.a därför att den i praktiken inte hade den åsyftade effekten, att skydda hunden. I de fall som lagen åberopats, har hundarna sprungit mot sin ägare för att få skydd. När vargen varit så nära ägaren att han kunnat skjuta, har alltså hunden varit mindre än två sekunder från säkerheten och avståndet till vargen stort nog för att kunna skjuta utan att riskera att träffa hunden.

Det är uppenbart att för våra politiker är opinionssiffror, viktigare än både rättskänsla och miljö.



Jag undrar hur en sån här artikel kan komma in i aftonbladet? är det för aftonbladet är en vänster tidning som ogillar jägare och älskar rovdjur? Denna människa i SRF säger att folk som har andra åsikter om vargen än dom är okunniga i hur naturen fungerar? Kan någon säga mig vad vargen bidrar med i våra svenska skogar, svaret är enkelt. INGET absolut inget, varken för några andra djur eller för någon människa. det ända dom gör är att förstöra för den svenska landsbygds kulturen som våra svenska förfäder varit med om att bygga upp. SRF vill med deras politik avveckla rennärningen,fäbobruk och jakt med löshund. landsbygdens folk ska rätta sig efter rovdjuren och ändra sitt sätt att leva. Säg mig varför? varför i hela friden ska människor på den svenska landsbygden börja rätta sig efter en Finsk/rysk vargstamm?

Av stovarjagaren - 26 maj 2009 15:03

När Michael Hansen, ägare till restaurang Garaget på Umedalen gick ut från sin villa en morgon stod där en brandbomb med ett budskap. Om han inte stänger ner sin restaurang kommer bomben att kastas in genom fönstret nästa gång.

läs vidare på...

http://www.vk.se/Article.jsp?article=280372


Dessa små vidriga kryp som kallar sig "djurvänner" är med andra ord terrorister. dom fungerar som alla extrema rörelser, michael hansson som sköter garaget är ett utmärkt exempel på hur man ska bedriva en resturang. Han kör på lokala råvaror från traktens bönder. köttet han köper är av utmärkt typ! finns inget att klaga på den bondens djurhållning. så varför ska han då utsättas för terror? förmodligen för han förra året skyltade med att grilla en hel OXE`!!! vilken grej tyckte nog dom flesta, men tydligen fick det upp ögonen på dessa små ligister som nu vill sätta Garaget i konkurs. Om man kollar varför det finns en sån stor veganrörelse just i umeå så kan man besöka HAMNMAGASINET det är stans största ungdomsgård, och den bedrivs i stort sett av DJURENS RÄTT. Jag tror man kan hitta bra många anhängare till sånna här dåd på det stället. kan inte Ordförandet för djurens rätt i umeå gå ut och sätta stopp för sina ligister? det är trots allt från dom det mesta av kött ätar hatet kommer ifårn.....


Här kan ni läsa om djurens rätt och djurens befrielsefront..

http://www.djurensratt.se

http://www.djurensbefrielsefront.com/

Av stovarjagaren - 26 maj 2009 12:50

Lantbrukaren Fredrik Hermelin i Björkvik i närheten av Katrineholm fick fem av sina får dödade av varg. Länsstyrelsen tror att det är samma varg som dödade ett 20-tal får i Vrena. Fredrik Hermelin upptäckte de döda och skadade fåren på måndagen och tror att attacken skedde tidigt på morgonen. Han hade sju får. Nu är det bara två som är kvar. Tre av dem var döda när han upptäckte vargangreppet, två var skadade och fick avlivas.

Precis som vid attacken i Vrena har vargen rivit fåren först i låren och sedan i strupen. De två återstående djuren har tagits omhand men är mycket skärrade, berättar Fredrik Hermelin.

Besiktningsmannen Håkan Gibro från länsstyrelsen vet inte säkert om det är samma varg som varit i farten både i Björkvik och Vrena, men konstaterar att tillvägagångssättet är mycket lika, vilket talar för att det kan vara samma varg.

Av stovarjagaren - 25 maj 2009 16:55

Ja då var det ju detta med björnen, man ser klart och tydligt att stammen ökar kraftigt. reviren i västerbottens inland börjar ta slut och dom måste börja röra sig mot kusten. dom problem som kan uppstå här är ju att vi längst kusten har mycket mer tamboskap än i inlandet. och så här på våren lever björnen på vad den kommer över. hoppas folket som tycker det är kul med björn hjälper våra bönder att sätta upp ordentliga stängsel och tar på sig ansvaret som nattvakter. för vem vill fara och samla ihop vett skrämmde hästar eller nötkreatur?

PS: Krister Persson kanske kan ställa upp? DS.


http://www.vk.se/Article.jsp?article=279815

http://www.vk.se/Article.jsp?article=280010

http://www.vk.se/Article.jsp?article=280260

Av stovarjagaren - 25 maj 2009 16:36

Flera får som betade vid Yngarebadet har attackerats och dödats av en varg. Uppfödaren Elin Beckman, Berga gård, upptäckte attacken när hon skulle titta till sina djur.

– Flera hade skador på struparna och på låren, berättar hon. Några djur hade tagit sig ut i vattnet där de drunknat.


Hon tvingades avliva sex får direkt i hagen och ytterligare två sedan hon tagit hem djuren. Totalt är 18 djur döda, tre är försvunna och 16 behandlas med penicillin efter bett i lår och hals.


Håkan Gibro, länsstyrelsens besiktningsman på rovdjursskador, tror att det är samma vargtik som rört sig i Björkviks-Kolmårdentrakten en tid.


– Vi vet att den korsat E4 flera gånger. Den har ett revir som är cirka 100 000 hektar
stort och de vandrar runt i området, säger han.


Detta kommer bli allt mer vanligare ju mer varg vi kommer få. Sen finns det så okunnigt folk på nätet som anklagar fårägaren.

-Vargen hör ursprungligen till Nordens fauna, fåren gör det inte. Om inte fårägare lär sig skydda sina får, får de skaffa en annan hobby. Eller åtala de för bristfällig skydd av sina får. Skyddet kan enkelt fixas med enkel tängsel. En hund gör också jobbet. Med glädje. Kräv tillständ av dessa hobby-amatörer som inte tycks ha ngt vett/förstånd.
Alla som har tamboskap vet att skaffa rovdjursäkra stängsle inte är det enklaste. man måste i stort sett fått en attack innan länstyrelsen kan ge några pengar. om det nu finns några pengar kvar i kassan, för staten betalar bara ut ett visst antla pengar till varje län. och det ska täcka alla skador och förebygade åtgärder.

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards